Sunday, August 25, 2019
Email
Make My Homepage
RSS
SrpskiMagyar
Registracija
ekoBečej
Konkurs - eko-filmovi i makete PDF Štampa El. pošta

Vredna tehnička oprema za najuspešnije kratke eko-filmove i makete

 

Udruženje građana „Ekobečej“ u sklopu IPA projekta „Eco school“ raspisalo je dva konkursa pod nazivom „Napravite film sa bilo čim“ i „Održive promene u našem domu“. Najuspešniji mogu osvojiti tablet, štampač u boji i power bank.


Na konkursu, koji se u isto vreme paralelno održava i u Mađarskoj, mogu učestvovati deca od 12 do 15 godina, a radove najkasnije treba predati do 15. marta.

Što se tiče kategorije „ Napravite film sa bilo čim“ kratak film u trajanju od maksimalno 2 minuta treba prikačiti na Google drive, a link poslati na e-mail adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Konkurs „Održive promene u našem domu“ ogleda se u pravljenju maketa, koje kao i film, treba da budu orijentisani na sopstvena iskustva i znanja o ekološko svesnom održivom načinu života. Makete se mogu dostaviti lično ili poslati poštom na adresu: Zoltan Kiš, Božidara Mirića br. 1, 21220 Bečej. Dostavljanje je moguće i u Mađarskoj na adresu: Halász Györk, Ecocenter 1118 Budimpešta, Köbölkút ulica br.12 /4 zvono.

 

Izvor - TV Bečej


Kliknite na slike ispod za detalje (PDF format):

 


 
ekoBečej pohvaljen od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine ! PDF Štampa El. pošta

Novi Sad, 3. jun - Pokrajinska sekretarka za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine Dušanka D. Sremački uručila je danas nagrade i priznanja učesnicima koji su ponudili najbolje idejne projekte na konkursu „Moje zeleno delo" a koje je resorni sekretarijat raspisao povodom obeležavanja Dana planete Zemlje, za najbolje akcije ili dela koja doprinose zaštiti, unapređenju stanja životne sredine i održivom razvoju AP Vojvodine. Na ovom skupu je posebno pohvaljen i ekoBečej za uloženi trud, entuzijazam i pokretanje iniciajativa radi sprovođenja više akcija sa ciljem da se zaštiti životna sredina. Tekst možete pročitati OVDE.

 

ekoBečej

 
ekoBečej - saradnja sa Udruženjima PDF Štampa El. pošta

U kontaktu sa ostalim udruženjima našeg regiona razmenjujemo iskustva na okruglim stolovima i raznim skupovima, simpozijumima. Prisustvujemo seminarima u cilju usavršavanja i edukacije našeg članstva. Pratimo tok događaja na polju zaštite čovekove okoline i nastojimo da doprinesemo svojim četvorogodišnjim iskustvom. Aktivni smo na lokalnom, regionalnom tako i republičkom nivou. Drago nam je što i druge organizacije primenjuju metode iz naše pozitivne prakse, u cilju podizanja svesti o važnosti očuvanja čovekove okoline.

Opširnije...
 
ekoBečej - Monitoring - Kako nam je zdrav grad PDF Štampa El. pošta

Monitorning - "Koliko nam je zdrav grad ?" sprovodimo povodom Svetskog dana zaštite životne sredine od 5. juna 2010 godine. Projekat je pokrenut na inicijativu upravnog odbora udruženja i finansiran sopstvenim sredstvima, obavljamo ga veoma uspešno 4 godine zaredom, ali smatramo da nekih propusta ipak imamo jer nam je zelja da se posvetimo i drugim temama a ne iznova da se vracamo na pocetak.
Naš zadatak nije čišćenje smeća već ukazivanje na probleme i rešavanje istih.

Sve naše akcije su usmerene na podizanje svesti sugrađana o važnosti očuvanja čovekove okoline. Prosto rečeno kako i zašto ne zagađivati okolinu. Želimo pažnju usmeriti na posledice činjenja tj. ne činjenja, koju će naša i Vaša deca naslediti.
U želji da vidimo konkretne rezultate svog delovanja, što svojim primerom čišćenja što ukazivanjem pisanim putem pratili smo jednu oronulu kuću o kojoj niko ne vodi brigu, koja jos više propada potpomognuto našim nesavesnim ponašanjem. Nalazi se u veoma frekventnoj ulici a pored stambene zgrade. Sprovedena je i akcija čišćenja i dezinfekcije iste oronule kuće u Glavnoj ulici u Bečeju, kuće pored koje svaki dan prolazimo svi "MI", a niko od "NAS" ne obraća pažnju na ekološku bombu koja tu leži. Praktično ova zgrada se nalazi na par stotina metara od samog centra našeg Bečeja.

Opširnije...
 
ekoBečej - Kreativne Radionice PDF Štampa El. pošta

Kreativne radionice na temu "Važnost reciklaže u očuvanju čovekove okoline" sprovodimo 4 godine. Troškove pokrivamo uz pomoć donatora iz privatnog sektora. Aktivno sarađujemo sa prosvetnim ustanovama naše opštine, drago nam je da smo popularni i u predškolskim ustanovama. Protivimo se da se otpad skuplja na deponijama zagađujući prirodu i čovekovu okolinu. Rešenje je reciklaža smeća, koja se u našoj zemlji slabo primenjuje. Naše kreativne radionice su veoma posećene i na gradskim manifestacijama naše opštine sugrađani veoma rado učestvuju. Svojim savetima, naši sugradjani nam i te kako pomažu,

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 20

Nalazite se ovde

Home
Copyright © 2019. ekoBečej. Designed by ARWES